תרבות היין |
תמיד חלמתן לרדת אל מרתף היינות הצונן, לבחור בקבוק משובח ולמזוג לכוסיות קריסטל מנצנצות? ככה עושים את זה כמו שצריך
ערכת יין מקיפה - כל האינסטרומנטים להם זקוק חובב היין מרוכזים בערכה אחת, אותה משווקת יש מיין - יבואנית ותיקה ואמינה של מקררי ואבזרי יין. בערכה הצבועה באדום מטאלי, תמצאו פותחן "פוש אפ", משפך ופקק, פקק ליינות מבעבעים, מד טמפרטורה, חותך קפסולה, מסיר שעווה וספירלה נוספת. מחיר מוזל לרגל השקת המוצר.
מגזין לאישה - לגבר 27-12-2010
מקרר מדגם CEX2151 של חברת IP המחולק לשני תאים בעלי מנועים נפרדים השומרים על טמפרטורה אחידה ועל 60-70 אחוזי לחות, המקרר מוצע בצבעים אגוז, אלון, דובדבן וירוק.
מגזין ביג טיים 21-12-2010
שמפניה, שמפניירות,יינות מבעבעים, בירות וקצת פינוקים ומתוקים בצד. אחרי שנסיים עם כל סיכומי השנה האזרחית נוכל להתפנות לחגוג. איזה מבצעים מציעות הרשתות? סקירה רחל קדרס. פרידה מוצלחת משנה אזרחית כוללת מסיבה טובה, נשיקה וכן, גם יין מבעבע שיסייע להכניס מצב רוח וחגיגיות לאירוע. אספנו עבורכם כמה רעיונות להרמת כוסית בסטייל - שמפניות, קאוות בירות ומשהו ליד. הכל מבעבע. לא שכחנו לקנח גם עם משהו מתוק.
Ynet 29.12.10
כשהטמפרטורה בדצמבר קרובה ל- 30 מעלות, לא מומלץ להשקיע בבקבוקים רבים של יין איכותי לצורכי יישון. כלכליסט סוקר את המקררים בשוק - מהזול ליקר.
בדיוק עכשיו בסוף הבציר, מתחילים היקבים להוציא לשוק את יינות האיכות שלהם - אותם יינות שראויים לטיפול הנכון. טמפרטורת היישון של יין אדום היא 14-16 מעלות צלזיוס, ולכן אחד האביזרים החשובים לחובבי היין ובמיוחד בארץ חמה כמו ישראל, הוא מקרר יינות. מקרר הפועל בעזרת מדחס איננו מושפע מטמפרטורת הסביבה, ולכן יכול להביא את היין לטמפרטורה של עד 5 מעלות. לעומתו, מקרר שעובד בשיטה התרמו אלקטרית יכול להוריד את הטמפרטורה ב 13-15 מעלות ביחס לסביבה, אך לא לפחות מ- 10 מעלות צלזיוס, ולכן הוא מתאים פחות למזג האוויר בארץ.
מנחם רוצה לקנות מקרר ליינות
שווה בדיקה: מנחם הורוביץ חובב היין יצא לבדוק כמה עולה לרכוש הביתה מקרר מיוחד ליינות והאם בעצם אפשר להסתדר גם בלעדיו מנחם הורוביץ | תכנית חיסכון, חדשות 2 | פורסם 08/12/09 20:00
יש מיין היא החברה הראשונה בישראל שחרתה על דגלה את הסיסמא "הכל ליין חוץ מיין". התמחותנו בענף שימור היין מתבטאת ביבוא של כ-100 סוגים של מקררי יין מקנדה, איטליה וצרפת, יחידות מדולריות לאחסון יין ותכנון וביצוע מרתפי יין. כמו כן, לחברה מבחר מגוון של אבזרי יין וספרות מקצועית, שיהפכו את חווית שתיית היין לתענוג.
חברת יש מיין מספקת פתרונות לכל חובב יין בתחום המקצועי או בתחום העיצובי. החברה מציעה מקררי יין מ-30-500 בקבוקים מארבעה יצרני מקררי יין שונים: קלימדיף צרפת, וינטק צרפת, וינטג קיפר קנדה ואי פי איטליה.אנחנו מציעים מגוון איבזורים ועיצובים: מקררי יין בילט אין למטבח, מקרר יין עם ציפוי עץ מלא, מקררי יין עם ציפוי פורניר, מקררי יין מנירוסטה, מקררי יין בגימור מתכתי, מקררי יין בהזמנה אישית, מקררי יין עם דלתות הזזה ועוד... מאת: גיא סביון
תחושת אווריריות - הטועם המומחה שלנו מגלה מקור הנאה מפתיע וחולק אותו עם אוהבי יינות.
לאלה מכם המעוניינים בבניית מרתף יין בבית, יש לשים לב לכמה עקרונות חשובים:
מאת: גיא סביון
שיטת קירור העובדת על מדחס או שיטות ללא מדחס?
בשוק העולמי וכך גם בישראל קיימות שיטות קירור שונות לקירור בקבוקי היין המאוחסנים במקררי יין. ההבדל המרכזי בין שיטות הקירור הוא שיש מקררי יין שהקור בהם נוצר כתוצאה מעבודת מדחס ואילו הסוג השני עובד בשיטת הטרמואלקטריק או צמדים אלקטרוניים ואין בו מדחס שיחולל את הקור. קירור הוא פועל יוצא של הסביבה והטמפרטורה החיצונית שבה נמצא מקרר היין. מדינת ישראל נחשבת למדינה חמה עם טמפרטורות גבוהות במהלך רוב השנה לכן יש צורך בעבודת המדחס על מנת להגיע לטפרטורות של 12-16 מעלות שנדרשות לשימור היין. מאת: גיא סביון
ראה מידע נוסף..
כיום בעולם ובישראל ישנם מגוון רחב של פתרונות לשימור יין לטווח ארוך, אם באמצעות מקררי יין או באמצעות מרתפי יין, המתאימים יותר לאספני יין.
אם בעבר היה מדובר בתחביב לעשירים בלבד, הרי היום מדובר בתופעה שאינה נהוגה רק בקרב אוכלוסיה מצומצמת בארץ, אלא בציבור נרחב של חובבי יין המעוניינים להגן ולשמור על איכות היין. מאת: גיא סביון
הטמפרטורות השוררות בארץ מחייבות מציאת פתרון אחסון לבקבוקי היין הנמצאים בבית, על מנת שלא יתקלקלו. לקראת הקיץ המתקרב ביקשנו מגיא סביון, מבעלי חברת "יש מיין", להסביר לנו מהם התנאים האופטימליים לשמירת יין לטווח הארוך ומהם הפתרונות הקיימים לשימור ואחסון יין, כמו למשל מקררי יין ומרתף יין.
מאת:גיא סביון
ראה מידע נוסף..
טיפול מחמצן חדש
שתי דקות עד ארבע בלבד והיין הנמזג לתוך הכוס הזאת יפגין את תכונותיו במלואן כאילו הועבר לקנקן וחודרר במשך שעה או שעתיים.
תכונותיהן של ה"כוסות הנושמות"
יין הנמזג לתוך "כוס נושמת" יראה, תוך 2 עד 4 דקות בלבד, תכנות של יין שנוצק לקנקן וחודרר במשך שעה עד שעתיים. התהליך הזה, שהוא טבעי לחלוטין, מתרחש בתוך היין עצמו, תוך דקות ספורות. אופיו המקורי של היין והרכבו נשמרים, אולם הארומה וטעמו לחיך נפתחים והופכים נדיבים יותר, ממש כשם שהיה קורה אחרי שעה או יותר של חידרור. "כוסות נושמות" יכולות להביא לשיפור לא רק ביין, כי אם גם בשתייה של משקאות חריפים, מיצי פירות ומים מינראליים.
|
||||||||